Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

My life as a teenager (sfam)

Ga naar pagina : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Volgende

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 10]

1 My life as a teenager (sfam) op za dec 27, 2014 7:32 pm

Kirst122

avatar
Roselyn
"Okee dan doen we dat." Ze zuchtte diep. Ze wilde gewoon niet dat Lauren in de knoei kwam. Dat het haar duur zou komen te staan. Ze had Alexis een paar keer met blauwe armen gezien en ze geloofde niet dat dat was gekomen door het dansen. Alexis kon liegen, dat wist Roselyn maar al te goed. Ze knikte en schonk drinken in voor de mensen die geen koffie wilde. Ze zette het apparaat aan en keek toen naar Gabriel. "Ik weet het niet, we moeten vanavond gewoon even overleggen. Je weet het nooit met die meiden van ons."

2 Re: My life as a teenager (sfam) op za dec 27, 2014 7:34 pm

Kirst122

avatar
Alexis
Alexis keek naar Charlie. "Dat weet ik, maar toch." Ze kreeg de kriebels en keek toen even naar Charlie. "Ik wil het echt heel graag doen. Ik ben dol op tekenen en mama zegt altijd dat als ik iets wil doen dat ik er ook voor moet gaan. Ik wil er zeker naar kijken." Alexis glimlachte en luisterde naar Charlie. "Mama gaat die beslissing echt niet leuk vinden, maar goed je moet het zelf weten. Ik vind het wel iets voor jou om dat te doen hoor." Ze glimlachte en nam een slok van haar cola.

3 Re: My life as a teenager (sfam) op za dec 27, 2014 7:38 pm

Kirst122

avatar
Mike
Mike schudde zijn hoofd. "Nee is niet erg hoor." Zei hij en hij knikte en ging op Jasper zijn bureaustoel zitten. Hij luisterde aandachtig. "Ik wilde dat inderdaad weten ja. Maar Jasper...Je kunt mensen niet steeds maar beschermen en ik... Ik ben zelf ook homo. Ik was ook kwaad op die jongens, al helemaal omdat ze jou en Lacey pijn deden. Ik wilde ook dat dat nooit gebeurt was. Ik..." Hij haalde diep adem. "Ik begreep het gewoon niet, ik zeg dit niet zo snel maar ik vond ook laf. Ik snapte niet waarom je niet op mijn app reageerde, waarom je een maand lang niks meer van je liet weten. Ik snapte het gewoon niet. Emily zei ook al dat ik met je moest gaan praten, maar ik was bang dat je de deur dicht deed als je zag dat ik het was, laat staan dat je hem überhaupt open zou doen. Jasper, ik voelde me eenzaam. Ik wilde je weer zien, ik wilde met je praten en ik voel me stom dat ik niet naar je toe bent gekomen." Hij wilde zijn tranen in houden maar het lukte gewoon niet. "Ik heb altijd van je gehouden. Ondanks dat je niks van je liet weten ben ik je nooit vergeten. Ik kreeg je gezicht maar niet uit mijn hoofd. Ik miste je."

4 Re: My life as a teenager (sfam) op za dec 27, 2014 8:57 pm

Moonlight

avatar


Gabriel

Gabriel knikte. "We zullen het zien. Misschien hebben ze zelf wel een idee van wat ze willen doen met ze alle. Onze meiden zijn ook totaal niet kieskeurig, dus." Hij stond op om zichzelf koffie in te schinken en meteen ook voor Daley. Hij zag Liz op de knietjes aan tafel zitten. Het deed hem denken aan zijn eigen dochters.
Over een paar jaar zat daar ze eigen eigenwijze kleindochter.

5 Re: My life as a teenager (sfam) op za dec 27, 2014 9:00 pm

Moonlight

avatar


Charlie

"Inderdaad. En misschien kan je er ook wel verder met pottenbakken daar ben je dol op. Talent moet je benutten. Ik zou zeker gaan kijken als ik jou was. Ook al blijkt het helemaal niks voor jou te zijn dan weet je dat ook weer." Charlie haalde de schouders op. "Heeft mama pech! Dansen en sporten is me passie. Ik doe niks anders. Ze kan me niet tegenhouden. Papa dans ook nog altijd. Hij heeft me al die jaren begeleidt. Ze zou het leuk vinden als ik zeg dat ik naast dans en kickboksen ook nog wil voetballen."

6 Re: My life as a teenager (sfam) op za dec 27, 2014 9:07 pm

Moonlight

avatar


Jasper

Jasper knikte. "Fijn!" Hij zette Noah dus aan het tekenen en was op zijn bed gaan zitten om Mike voor eens en altijd de waarheid te zeggen. Hij zag dat de bom bij Mike barstte. Hij moest moeite doen om zelf ook niet te breken. Hij zag Noah twijfelen om naar hun toe te komen en Mike te troosten. "Het is goed, ga maar verder kleuren.", zei die tegen ze zoontje. "Ik weet dat ik niet iedereen kan beschermen maar dat is wel wat ik wil. Als je niet sterk ben kan je alleen vluchten en men beschermen. En hoe minder mensen je te beschermen hebt, hoe beter. Dat klinkt misschien heel stom en ik durf te wedden dat ik de deur niet open had gedaan als je wel was gekomen maar... De angst overwon het gevecht. Ik twijfel heel erg aan mezelf, in mijn rol als vader, als vriend. De angst om me te binden aan mensen en ze weer kwijt te raken." Jasper stond op en liep naar het raam. "Ik miste jou ook. Ik wilde bij je zijn. Ik werd gek bij de gedachten dat ik je nooit meer zou zien. Maar moest me er van mezelf bij neerleggen.
Ik wilde je helemaal niet kwijt."

7 Re: My life as a teenager (sfam) op za dec 27, 2014 9:40 pm

Kirst122

avatar
Roselyn
"Nee onze dochters zijn totaal niet kieskeurig." En ze begon te lachen. Ze schonk optimel voor zichzelf in en ging zitten. "We zien wel. Alles is prima, zolang we er maar wel uitkomen met zijn vijven." Roselyn keek even naar Liz die een broodje wilde pakken maar er niet bij kon. Roselyn pakte een broodje voor Liz en begon hem te smeren. "Wat wil je er op?" "Jam!" Riep Liz blij uit. Roselyn deed er jam op en gaf het broodje aan Liz. "Ik kan me niet voorstellen dat hier straks een klein babytje rond loopt."

8 Re: My life as a teenager (sfam) op za dec 27, 2014 9:44 pm

Kirst122

avatar
Alexis
"Ik weet niet, ik heb dat altijd als hobby gezien. Niet als beroep. Ballet dat wilde ik doen als beroep. Maar ik vrees dat een danscarriere en een kind geen goede combinatie is. Ik zit aan een eigen atelier te denken als ik deze studie heb gedaan. Dan kan ik er ook voor Molly zijn. Ik wil graag zoveel mogelijk bij Molly zijn. Ze groeit al op zonder vader, ik wil niet dat ze straks zestien is en dat ze dan boos is omdat ik weinig voor haar geweest ben, dat wil ik niet." Alexis keek op toen de broodjes kwamen en ze glimlachte. Ze had echt honger gekregen. "Haha jij en voetbal? Mama krijgt een beroerte denk ik." En ze moest even grinniken.

9 Re: My life as a teenager (sfam) op za dec 27, 2014 9:54 pm

Kirst122

avatar
Mike
Mike keek naar Noah die verder ging met tekenen. Hij zuchtte diep. "Jasper je kunt niet steeds maar vluchten. Dat kan niet. Soms moet je je angst onder ogen zien, hoe moeilijk dat ook is. Kijk maar naar Julia, zij vluchtte ook steeds voor de waarheid, ze wilde het niet aan je ouders vertellen, maar na je aandringen heeft dat toch gedaan en het gaat nu een stuk beter met haar. Tobias kwam ook nooit voor je op tot een maand geleden, toen wel, hij was klaar met het vluchtgedrag. Jasper als je steeds blijft vluchten voor je problemen word je een ongelukkig mens. Je bent dan overal bang voor. Iedereen is bang wat andere van hun vinden, bij homo's is het alleen versterkt. Maar moeten wij steeds maar ontkennen dat we het zijn of mogen we ook zeggen wat we er van vinden? Wij mogen ook zijn wie we zijn, niemand is perfect. Ik niet, jij niet, de koning niet. Niemand. Moeten we ons steeds maar scha,en? Nee dat hoeft niet, je hebt alleen de juiste mensen nodig die je een stap verder kunnen helpen. Die er altijd voor je zullen zijn. Je ouders, Jade, Julia zelfs Noah, ze zijn er allemaal voor je. Ik ook." Hij haalde diep adem. "Iedereen is zoekend naar zijn of haar rol in het leven. Bij alles wat we doen vragen we ons af of we het wel goed doen. Bij alles wat we doen vragen we ons af: Wie ben ik en wat wil ik? Dat is heel normaal, dat hoort bij het leven. En het leven is niet altijd makkelijk, voor niemand niet, maar bij de een is het leven moeilijker dan bij de ander, maar iedereen vraagt zich hetzelfde af." Hij keek naar Jasper. "Iedereen maakt fouten, ik ook, je kunt van je fouten leren Jasper. Je kunt dingen nieuwe kansen geven, je kunt mensen nieuwe kansen geven. Maar gebeurtenissen die vervelend waren, die je liever wilt vergeten, slijten nooit helemaal. Maar je kunt er wel sterker door worden. Kijk eens hoe ver je bent gekomen in het leven Jasper. Je bent sterk Jasper en ik heb alle vertrouwen in je." Hij bleef op zijn stoel zitten en keek naar Jasper.

10 Re: My life as a teenager (sfam) op zo dec 28, 2014 6:43 pm

Moonlight

avatar


Gabriel

Gabriel schudde ze hoofd. Om de woorden van Rose extra kracht bij te zetten. Hij dronk van ze koffie en smeerde een broodje met kaas. "We zullen het zien." Hij keek even naar Liz die net niet bij de broodmand kon komen. "Wat zeg je dan Liz?", hoorde die Daley zeggen. "Danke wel.", klonk het uit een volle mond. Gabriel schudde ze hoofd. "Eet smakelijk." Gabriel knikte. "Al zal dat het eerste jaar nog niet zo snel gebeuren. Gemiddeld lopen ze pas na een jaar. Maar sowieso het idee dat we een kleindochter krijgen is al raar genoeg."

11 Re: My life as a teenager (sfam) op zo dec 28, 2014 6:47 pm

Moonlight

avatar

Charlie

"Denk eerst maar eens na over een studie, zusje. Die toekomst ligt nog heel ver weg. Molly zal je eerste zorg worden. School en het moederschap combineren zal niet makkelijk zijn ook al staan we allemaal voor je klaar. Misschien wil je na je studie wel gewoon bij Molly blijven zonder atelier. Je weet het niet. Misschien ga ik straks wel die Vormgeving opleiding doen terwijl ik nu zeg dat ik de dans en sport wil doen. De toekomst is een onzeker iets, zeg ik maar altijd." Charlie keek de zus boos aan.
"Lag je me nou uit? Ik kan prima voetballen! Laatst deden we een partijtje, jongens tegen de meisje en wij wonnen met 5-0 en ik scoorde 2x."

12 Re: My life as a teenager (sfam) op zo dec 28, 2014 6:52 pm

Moonlight

avatar

Jasper

Jasper draaide zich om. "Laat Julia hier buiten!", zei die boos terwijl die zich weer omdraaide en naar buiten staarde.
Jasper liet zich op zijn zitzak zaken. "Ik heb hier toch ook niet om gevraagd! Ik had net me leven een beetje op de rails toen Noah er opeens in kwam. Steeds vraag ik me af of ik wel het juiste voor hem doe. Of ik wel de juiste beslissing neem. Het niet anders moet doen. Ik wilde helemaal geen kinderen. Al die zorgen maakte me bang. Ik ben al lang blij dat het geen baby meer is. Ik zie mezelf al z'n klein hummeltje uit me handen laten vallen.
En dan kom jij ook nog eens me hoofd totaal op hol laten slaan."
Hij stond weer op. "Ja, ik ben bang. Doodsbang! En ik weet dat ik weg loop voor me angsten. Maar weglopen is makkelijker dan het onder ogen zien. Ik wil niet steeds maar moeten vechten. Ik ben moe, er klaar mee!"

13 Re: My life as a teenager (sfam) op di dec 30, 2014 2:13 pm

Kirst122

avatar
Roselyn
"Graag gedaan hoor Liz." En ze glimlachte. Ze pakte een broodje en deed er smeerworst op. Ze was dol op smeerworst. Ze keek naar Liz en toen naar Gabriel. "Ik denk dat het voor ons allemaal raar is. Ook voor Alexis, maar ik denk wel dat we er allemaal iets moois van gaan maken. Baby's blijven schattig hoe dan ook. Ja Lauren jij was ook schattig vroeger. Jullie waren allemaal schattig." Ze nam een slok van haar optimel en glimlachte.

14 Re: My life as a teenager (sfam) op di dec 30, 2014 2:15 pm

Kirst122

avatar
Alexis
"Ik wil eerst voor Molly kunnen zorgen, ik wil nog wel een studie kunnen doen, maar ik wil ook in de eerste maanden tijd voor Molly kunnen maken." Alexis nam een slok van haar drinken en glimlachte. "Ik was vroeger ook goed in voetbal. Op de basisschool wilde ze me altijd in het team hebben. Ik heb in groep 8 zelfs mee gedaan met het schoolvoetbaltoernooi, daarna vond ik het niet meer leuk, tijdens dat toernooi ben ik ook door me enkel gegaan. En na de basisschool vond ik kunst en dans leuker. Alles veranderd als je ouder wordt. Ik zie wel wat het wordt. Molly is straks even prioriteit."

15 Re: My life as a teenager (sfam) op di dec 30, 2014 2:21 pm

Kirst122

avatar
Mike
Mike keek even naar Jasper. "Ik bedoelde alleen maar dat iedereen zijn of haar problemen heeft en dat iedereen er ook weer uit komt." Hij zuchtte diep. "Iedere ouder vraagt zich af of ze het wel goed doen of niet. Zelfs jou ouders nog, mijn moeder en stiefvader ook. Dat is heel normaal. Ouderschap is gewoon iets onzekers. Ik vind je een hartstikke goede vader en nee dat zeg ik niet omdat ik van je hou, ik zeg dat omdat het gewoon zo is. Je staat klaar voor hem, je luistert naar hem, je doet leuke dingen met hem. Noah is zeker weten hartstikke blij met jou, ik zie twinkels in zijn ogen als hij met je bezig is. Hij voelt zich op zijn gemak bij jou. Een betere vader is er niet voor hem. Ik heb mijn vader niet eens gekend, hij ging weg toen ik twee was en Emily net geboren was. Mensen beschermen is niet erg, maar je moet ze ook de ruimte kunnen geven. Je kunt niet iedereen beschermen, dat kan niemand. Dan ga je ook jezelf vergeten en je zet dan steeds andere mensen op de eerste plaats. Soms moet je ook eens aan jezelf denken en dat is helemaal niet erg, dat mag." Hij slikte en knielde bij Jasper neer. Hij raakte hem niet aan, hij wist niet of hij dat mocht. "Met weglopen los je niks op, je stapelt je problemen dan alleen maar op. Er over praten kun je altijd doen, je moet niet dingen opkroppen, daar word je alleen maar ongelukkig van." Hij zei niks over dat hij Jasper zijn hoofd op hol liet slaan.

16 Re: My life as a teenager (sfam) op di dec 30, 2014 2:47 pm

Moonlight

avatar


Lauren

Lauren zag Liz lief glimlachen naar de moeder met de gezicht vol jam. Lauren schudde de hoofd. "Is het lekker, Liz?" Haha, of ze dat nog moest vragen? Lauren knikte. "Het komt allemaal wel goed. Het zal alleen erg wennen zijn en aanpassen. Ik hoop heel erg dat de baby een beetje doorslaapt nachts en ons niet mee wakker houdt. Maar ik ben bang dat het wel gaat gebeuren en ik me daar bij neer moet leggen." Lauren keek expres schattig. "Ben ik nog steeds! Maar baby's zijn echt niet schattig als ze je onder kotsen, zich onder poepen en uit je slaap houden." Ze at verder van de broodje en dronk de optimel leeg.

17 Re: My life as a teenager (sfam) op di dec 30, 2014 2:50 pm

Moonlight

avatar


Charlie


"Dat bedoel ik! Molly is eerste prioriteit." Charlie at van de broodje en nam net een slok fanta toen Alexis over haar voetbalcarrière begon. Ze proestte het uit van het lachen waardoor ze net nog op tijd de fanta kon doorslikken of het lag over de tafel heen.
"Lex, laat me niet lachen. Jij en voetbal?!? Hoe heb je mama zo ver gekregen dat het mocht? Die kreeg serieus een hartaanval!"

18 Re: My life as a teenager (sfam) op di dec 30, 2014 2:57 pm

Moonlight

avatar
Jasper

Jasper haalde een hand door ze haar. "Dat zie ik ook allemaal wel, maar.... Je weet niet hoe het voor een ander half jarige is, naja immers bijna twee jarige om na zo lange tijd opeens bij je vader op te groeien en je moeder nooit meer te zien omdat ze gewoon van de aardbodem verdwenen is. Wat die verschuilt achter ze masker? Hoeveel die mee krijgt of begrijpt van deze hele situatie." Jasper stond op. "Praten is makkelijker dan het lijkt. Je problemen, onzekerheden en alles onder ogen zien."
Hij keek Mike aan. "Ik ben nou eenmaal onzeker en praat liever niet over me gevoelens en alles. Dat zal je moeten begrijpen en accepteren als we samen verder willen. Ik... Ik ben bang dat.. om je te beleven... Wat ik wil zeggen is, ik ben bang dat ik weer weg loop als er weer wat gebeurt zoals die confrontatie met Toby's vrienden om ze zo maar even te noemen. Dat ik het dan weer uitmaak."
Jasper liep naar Mike toe, haalde ze armen los van elkaar en voegde zichzelf erin. Zodat ze elkaar omhelsde. "Ik wil gewoon bij jou zijn, samen zijn. Zonder al dat gedoe. Gewoon samen gelukkig zijn."

19 Re: My life as a teenager (sfam) op di dec 30, 2014 5:15 pm

Kirst122

avatar
Roselyn
Roselyn moest even lachen om de lach van Liz. "Je bent ook een schatje he Liz?" En ze keek even naar Lauren. "Tis nou eenmaal zo, we moeten ons er allemaal bij neer leggen. Maar misschien is ze wel een makkelijke slaper. Misschien ook niet. We zien het wel. Zolang zij en Alexis maar gezond zijn vind ik het al fijn." Roselyn keek even naar Lauren. "Je bent lief, niet schattig." En ze stak haar tong naar haar dochter uit en at verder van haar broodje.

20 Re: My life as a teenager (sfam) op di dec 30, 2014 5:17 pm

Kirst122

avatar
Alexis
"Precies." Ze glimlachte en keek naar Charlie die keihard begon te lachen. "Uhm ik heb nog zoiets als papa. Papa heeft mama overgehaald dat ik mocht voetballen. Mama vond het goed, zolang ik niet echt op de sport ging en het alleen op school en op het veldje achter ons huis zou doen. Zodoende ben ik gaan voetballen." Ze begon ook te lachen. "Ik heb op zoveel dingen gezeten, van zwemles tot aan zangles, van zangles tot aan paardrijden. Maar toen ik jou leeftijd had kreeg ik passie voor pottenbakken en ballet en dat is het sindsdien altijd al geweest. Jij hebt ook op verschillende dingen gezeten. Mama zegt dat dat bij het opgroeien hoort."

21 Re: My life as a teenager (sfam) op di dec 30, 2014 5:20 pm

Kirst122

avatar
Mike
"Ik voelde me verbaasd toen mijn vader ineens weg was. Maar hij scheen een lul te zijn vertelde mijn moeder. Ik ging Steve, mijn stiefvader, op mijn 9e als mijn echte vader te zien. Het voelt voor mij ook als een echte papa. Noah zal het vast wel vreemd vinden dat hij zijn moeder niet meer ziet. Maar misschien is dat ook wel beter, en als hij ouder wordt gaat hij het beter begrijpen. Het komt goed Jasper, ik ben er voor je om je te helpen." Hij keek even naar Jasper. "Ik accepteer je onzekerheid. Maar je moet weten dat je altijd bij me terecht kan, wat er ook gebeurd. En dat met Toby was rot en ik hoop ook dat dat nooit meer gaat gebeuren, maar je kan het nooit met zekerheid zeggen. Ik ben ook nog steeds bang voor dat soort gebeurtenissen. Maar Emily vertelde dat die jongens vast zitten en er voorlopig niet meer uit komen, maar je hebt overal gekken rondlopen. Kijk maar naar Jason." Hij keek op toen Jasper hem opeens omhelsde. Hij omhelsde hem terug. "Ik wil ook niks liever dan bij jou zijn." Fluisterde hij.

22 Re: My life as a teenager (sfam) op di dec 30, 2014 6:17 pm

Moonlight

avatar

Lauren

"Zeg dat maar niet te hard. Ze kan een vreselijke bengel zijn. Vooral als ze moet slapen en geen zijn heeft.", hoorde ze Daley zeggen. Lauren grijnsde. Ze herkende zichzelf een beetje in Liz. Zij was ook een klein blond bengeltje geweest. In elk geval volgens de verhalen van de ouders. Lauren knikte. "Dat is natuurlijk het belangrijkste. Maar een goede nachtrust meegenomen is totaal niet erg." Lauren sloeg de armen over elkaar. "Ik kan heus wel schattig zijn." Ze stak de tong terug uit naar de moeder.

23 Re: My life as a teenager (sfam) op di dec 30, 2014 6:19 pm

Moonlight

avatar


Charlie

"Zelfs papa had een hartaanval van je gekregen met je wilde voetbalplannen." Charlie luisterde verder na wat de zus zei over de voetbal avonturen. "Ja, maar dat is toch anders dan voetballen op een voetbalclub en door de hele provincie wedstrijden spelen en alles." Charlie knikte. "Weet ik. Maar ik heb wel altijd al gedanst. Dansen pakt niemand mij af. Dat is me lust en me leven."

24 Re: My life as a teenager (sfam) op di dec 30, 2014 6:26 pm

Moonlight

avatar


Jasper

"Dat denk ik ook. Maar Noah is denk ik wel jonger dan jij was. We weten niet wat in ze hoofd omgaat. Dat vind ik zo eng. Wat moet ik hem vertellen als die vragen gaat stellen? Wat moet ik hem vertellen over ze moeder? Ik heb de antwoorden niet. Ze opa en oma hebben laatst wel contact gezocht en ik heb ingestemd met bezoekrecht, ik wil hem zijn familie niet ontnemen. Maar zal het dat zijn vragen oplossen? Naja, we zullen het zien. Ik ben allang blij dat ze niet meer voor hem zorgt. Ze was niet goed voor Noah. Al ben ik nog altijd kwaad dat ze gewoon totaal uit zijn leven verdween." Jasper knikte. "Jij ook bij mij." Hij knikte nogmaals. "Weet ik. Zullen we het daar niet over hebben?"
Jasper knuffelde Mike. Hij kuste hem heel voorzichtig. Hij voelde iemand aan ze broekspijp trekken. "Kom maar, wil je ook een knuffel?"

25 Re: My life as a teenager (sfam) op vr jan 02, 2015 10:30 am

Kirst122

avatar
Roselyn
"Dat kan ik mij heel goed voorstellen Daley. Kinderen zijn soms zo eigenwijs als de weet ik wat. Maar goed daar komen ze vanzelf wel weer overheen." Ze glimlachte en at verder van haar broodje en keek toen naar Lauren. "Een goede nachtrust is niet verkeerd. Maar we moeten het er toch mee doen. Soms dan slapen baby's heel goed in de avond en soms ook weer niet. We zullen zien." Roselyn keek even naar Lauren en begon te lachen. "Ja ja je bent reuze schattig."

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 10]

Ga naar pagina : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Volgende

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum