Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

You're a minute of quiet in a loud shouting world. [met Maantje]

Ga naar pagina : Vorige  1, 2, 3

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down  Bericht [Pagina 3 van 3]

Izzy

avatar
De zon had de hele dag op zijn appartement gestaan en toen Edmund de deur open deed was het aangenaam warm binnen. Wel begon het al donker te worden en door de hoge ramen was de hemel tientallen tinten paars en roze.
'Nou, ik heb ondertussen wel trek,' stelde Arwen vast terwijl hij zijn jas uit trok. Vervolgens gooide hij deze over een stoel en trapte eveneens zijn schoenen uit. 'Ik maak wel wat klaar voor ons drieën.'
Edmund glimlachte onwillekeurig. Sinds ze alleen leefden vond Arwen het geweldig om dingen uit te proberen als het op koken uit kwam en zijn broer was vaak zijn proefkonijn.
Hij trok eveneens zijn jas uit en legde zijn tas op de koffietafel bij de bank. Er waren eigenlijk maar drie ruimtes - een badkamer, een slaapkamer, en een leefruimte met een zithoek en een keuken. Maar voor hem was dat meer dan genoeg.
'Wat te drinken, Chrys?' vroeg Arwen, vragend naar de jonge vrouw opkijkend.

Lunzzz

avatar
Ze keek met grote ogen om zich heen toen Edmund haar zijn appartement binnen liet. Zonder het bewust door te hebben ontspanden haar spieren zich zodra ze naar binnen stapte, zowel door de warmte als door... de geur die er rondhing? Zo on-opzienbarend mogelijk haalde ze diep adem door haar neus en sloot een fractie van een seconde haar ogen. Ze wist niet precíés waar het naar rook, maar het deed haar vaag denken aan... regen op natte dennennaalden en lange wandelingen door het bos. Ze verloor zichzelf bijna in een kort droombeeld van Edmund en zijzelf die met z'n tweeën door een gigantisch Duits bos liepen, maar wist zichzelf gelukkig snel genoeg weg te trekken toen Arwen zijn stem verhief.
'Ik maak wel wat klaar voor ons drieën.'
Ze trok snel haar jas uit, blozend en hopend dat niemand haar ogen glazig had zien worden, en wierp snel een blik op Edmund. Nee, hij was niet echt het type voor lange wandelingen, dacht ze.
Ze volgende zijn voorbeeld en liet haar tas bij de bank achter en ze keek op toen Arwen haar aansprak.
'Wat te drinken, Chrys?'
'Eh...' Dat was geen al te moeilijke beslissing. 'Koffie graag. Zwart.' Ze glimlachte naar hem en nam toen, na een berekenende blik op Edmund te werpen, plaats aan de eettafel.
'Knus appartement,' zei ze tegen hem toen Arwen in de keuken was verdwenen. Ze gaf hem een brede glimlach.

Izzy

avatar
Arwen keek even haar kant uit en glimlachte even toen de jongedame op leek te schrikken uit haar gedachten. 'Zwarte koffie, komt er aan.' Hij drukte het koffiezetapparaat aan en pakte toen een theekopje uit de kast. Hij wist dat zijn tweelingbroer op dit uur van de dag liever thee dan koffie dronk.
Terwijl zijn broer bezig was in de keuken had Edmund zijn spullen opgeruimd - zijn boeken had hij weggelegd, en na zijn tas geleegd te hebben hing hij deze aan een haakje naast de deur waar hij ook Chrys' jas op had gehangen. Toen nam hij tegenover haar plaats aan de eettafel.
'Knus appartement.' Ze had na enkele tellen de stilte verbroken en deed hem opkijken, zijn wenkbrauwen iets opgetrokken. 'Dank je.' Hij was trotser op de inrichting van zijn appartement dan hij toe zou willen geven maar hij had er veel tijd in gestoken.
'Kun je eens wat laten zien van je werk, Chrys?' Het was voor Arwen niet zo moeilijk geweest zich in het gesprek te mengen en hij keek de jonge vrouw nieuwsgierig aan.

Lunzzz

avatar
Ze had op het punt gestaan nog iets tegen Edmund te zeggen toen Arwen haar onderbrak.
'Kun je eens wat laten zien van je werk, Chrys?'
Zich soepel van de een naar de ander wendend en, haar mond nog open op de woorden die ze eigenlijk tegen Edmund had willen zeggen, zei: 'Natuurlijk.' Ze glimlachte naar hem en liep naar haar tas toe, waar haar schetsboek en een paar afgemaakte tekeningen in zaten. Ze pakte er een uit waar haar vaders gezicht op stond en liep ermee terug naar de twee jongemannen.
'Dit is mijn vader,' zei ze terwijl ze naar de tekening keek. Misschien moest ze hem vanavond maar bellen, ze miste hem enorm.

Izzy

avatar
Arwen, die al een schort had voorgebonden - iets wat niet nodig was en een grappig beeld creëerde - stapte om de keukentafel heen om zich bij zijn tweelingbroer en de jonge vrouw te voegen toen ze haar schetsboek uit haar tas had gehaald, en bleef met zijn armen over elkaar geslagen achter de twee staan terwijl ze Chrys' werk bekeken.
Het portret dat ze liet zien was dat van een man op leeftijd, met vriendelijke ogen en een terugwijkende haarlijn. Het verbaasde Arwen weinig toen ze hen vertelde dat het haar vader was - hier en daar waren er duidelijk trekjes te zien die het meisje ook had. De schets was in zwart-wit, dus verder zou hij niet kunnen zeggen of ze ook zijn haar- of oogkleur had geërfd.
'Dat ziet er ontzettend goed uit,' zei hij gemeend, een flauwe grijns op zijn gezicht. 'Je hebt werkelijk talent.' Edmund reageerde nauwelijks. Hij keek wel nog steeds naar de schets maar zei verder niets. Hij klopte de jongeman eens op zijn schouder, glimlachte naar Chrys en klapte toen eens in zijn handen. 'Ik wil later graag meer zien, maar ik ga nu echt beginnen. Ik hoop dat jullie honger hebben.' En zijn haar vast bindend liep hij terug de keuken in.

Lunzzz

avatar
'Dat ziet er ontzettend goed uit,' zei Arwen, en ze voelde hoe een lichte blos zich over haar wangen verspreidde. 'Je hebt werkelijk talent.'
'Dank je,' mompelde ze met een voorzichtige grijns, voordat ze haar schetsboek weer dicht klapte en in haar tas wierp. Het viel haar op dat Edmund niets zei en slechts naar de tekening had gestaard, maar ze was niet enorm beledigd. De jongeman had toch al redelijk weinig gezegd sinds ze met de broers naar hun huis was gelopen.
'Ik wil later graag meer zien, maar ik ga nu echt beginnen. Ik hoop dat jullie honger hebben.' Ze keek weer naar Arwen - haar ogen waren zonder dat ze het doorhad al een paar seconden op Edmund gefocust geweest - en ze grijnsde. 'Dat heb ik zeker,' antwoordde ze.
Ze pakte haar tas en stond op om hem weer terug te leggen, maar bedacht zich toen. Ze draaide zich om naar Edmund en, nadat ze een blik in de richting van de keuken had geworpen, pakte haar schetsboek en H2 potloden uit de tas. Ze opende het boek en wierp een snelle blik op Edmund.
'Draai je hoofd eens naar me toe?' zei ze zachtjes, op die manier die schilders en tekenaars altijd gebruiken, met een toon van nieuwsgierigheid naar hoe hun bevel het beeld voor hen kan veranderen. Hij had een hele mooie kaaklijn, viel haar opeens op. En zijn ogen en neus en lippen... Voor haar ogen veranderde zijn gezicht opeens in dat van een Griekse god, terwijl ze tegelijkertijd het gevoel kreeg dat hij wat... bereikbaarder werd. Zonder haar ogen van hem af te halen begon haar potlood over het papier te bewegen en creëerde zo met voorzichtige, onduidelijke lijnen ze omtrek van zijn hoofd. Een miliseconde lang keek ze weg om haar schets bij te werken, maar meteen voelde ze weer hoe haar ogen terug werden getrokken en hoe ze langzaam ondergedompeld werd in de rust van het kijken, zien en repliceren.

Izzy

avatar
Arwen was ondertussen de keuken in gelopen en had de afzuigkap al aangezet, en de jongeman liep nu te rommelen in de kasten en laden, hoogstwaarschijnlijk op zoek naar pannen die hij kon gebruiken. Dit zorgde voor het nodige kabaal, maar Edmund had er eigenlijk niet zo veel last van - dit was geluid dat hij kende, dat vertrouwd in de oren klonk. Er was niets bedreigend aan zijn broer die in de keuken stond en er was dus niets waar hij zich eventueel zorgen om zou kunnen maken.
Bovendien wist hij niet zo goed wat hij tegen Chrys zou moeten zeggen. Met de afzuigkap op de achtergrond zou hij, met zijn zachte stem, deze moeten verheffen om zich verstaanbaar te maken.
De dame had nog steeds haar schetsboek op haar schoot liggen, en heel even leek het alsof ze aanstalten wilde maken om het weg te stoppen voor ze zich leek te bedenken en voor een fractie van een seconde bevroor in haar bewegingen. Met een potlood in de hand draaide ze zich naar Edmund toe, die haar alleen zwijgend gade sloeg, en vroeg: 'Draai je hoofd eens naar me toe?'
Ze wilde hem tekenen. Heel even twijfelde hij, voor hij langzaam deed wat ze - heel beleefd - van hem had gevraagd. Op deze manier konden ze elkaar recht aan kijken.
Dit was de eerste keer dat hij het meisje echt goed bekeek. Het eerste wat hem opviel waren haar ogen - groen waren ze, maar niet de felle tint die hij bij zijn vader vond. De hare waren zacht en leken in het licht af en toe zelfs een beetje blauw. Met de hoogst mogelijke concentratie bestudeerden ze zijn gezicht, terwijl haar potlood met schijnbaar gemak over het papier bewoog.

Lunzzz

avatar
Tijdens het kalmerende werk van het schetsen hoorde ze heel vaag, als achtergrond muziek bij een film, het ruizende geluid van een afzuigkap. Het kostte haar totaal geen moeite het te negeren terwijl ze indringend naar Edmunds ogen staarde - want de ogen, vond ze, waren het allerbelangrijkst van een tekening. De ogen zijn hetgene waar iedereen die naar een tekening kijkt meteen naartoe gezogen wordt. De ogen vertellen de kijker welke emoties er omgaan in het onderwerp van de tekening, en via die emoties bedenkt de kijker zelf een achtergrond verhaal.
Hoe veel oefening Chyrs ook had, ze bleek moeite te hebben met het achterhalen van Edmund's emoties. Ze had gehoopt dat de bekende omgeving en geluiden, plus de aanwezigheid van zijn broer, hem wat zouden ontspannen - but then again, ze was wel intensief naar hem aan het staren.
Met een lichte zucht werkte ze haar schets af, niet tevreden. Toen ze weer opkeek echter, zag ze dat hij nog altijd naar haar keek. Bijna zonder het door te hebben vielen haar handen stil en bestudeerde ze zijn gezicht nogmaals - maar deze keer zonder de artistieke belangstelling. Ze keek naar hem zoals elk meisje dat zou doen - kleuren, vage vormen, de lengte van zijn haar en de postuur van zijn schouders. Ze voelde echter hoe niet zijn uiterlijk, maar juist die geslotenheid van zijn ogen haar naar hem toetrok. Ze bleef in zijn ogen kijken, bijna niet meer van zichzelf bewust.

Gesponsorde inhoud


Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven  Bericht [Pagina 3 van 3]

Ga naar pagina : Vorige  1, 2, 3

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum